Bögrék kutyás fényképpel Egyedi kutyakendő fényképpel, vagy felirattal Kutya biléta egyedi képpel, vagy információval Kutyafribzi egyedi fényképpel, vagy felirattal Fényképes, feliratos póló, egyedi pólók Poháralátét képpel, logóval, egyedi felirattal Kutya nyakörv egyedi felirattal Hűtőmágnes egyedi képpel, grafikával

Fényképes, egyedi nyaklánc

Fényképes, vagy feliratos bögre kedvenced képével

Kutyás bögre

Egyedi kutyakendő

Kutya biléta

Kutya frizbi

Fényképes póló

Képes poháralátét

Kutya nyakörv

Feliratos hűtmágnes

Fényképes nyaklánc

Fényképes bögre

 

Ölik a gazdátlan kutyákat Bukarestben - az állatvédők tiltakoznak!

kóbor kutya

MTI - Megkezdték Bukarestben a gazdátlan kutyák elaltatását: az első két napon 187 olyan ebet pusztítottak el, amelyek több mint száz napja voltak már a főpolgármesteri hivatal menhelyén - közölte csütörtökön Razvan Bancescu, az állatvédelmi felügyelet projektvezetője.

    A román parlament szeptemberben fogadott el törvényt arról, hogy a hatóságok elaltathatják azokat a gazdátlan ebeket, amelyeket a begyűjtésüktől számított tizennégy munkanapig nem fogadnak örökbe. Az alkalmazási rendelet szerint a befogott kóbor ebek elaltatásáról a polgármester által meghatalmazott személy dönthet, de a kutyákat nem kötelező elpusztítani, ha a menhelyeken való tartásukra az önkormányzatnak 14 napon túl is van anyagi fedezete.
    Bancescu felhívta a figyelmet rá, hogy hetente alig 30-40 kutyát fogadnak örökbe, míg a hatóság naponta 90 kóbor kutyát gyűjt be az utcákról. Hozzátette: jelenleg 1700 gazdátlan kutya található a főváros menhelyein, közülük ezer már több mint két hete.
    Bukarestben az áruházak parkolóit, parkokat és elhagyott telkeket falkákba verődött kóbor ebek lepik el, számukat több mint 60 ezerre becsülik. Románia több nagyvárosában hasonló a helyzet. Az korábbi törvények csak a beteg állatok ivartalanítását tette lehetővé, a többi kóbor kutyát befogásuk és ivartalanításuk után visszaengedték az utcára.
    A román lapok szerint eddig is hatalmas összegeket költöttek az önkormányzatok a kutyák ivartalanítására, számuk mégis egyre növekszik, mert az ezért megfizetett alapítványok valójában csak a pénzt vették fel, de nem végezték el a műtétet. Tavaly 16 ezer embert haraptak meg kutyák Bukarestben - közölte a Hotnews.ro hírportál.
    Románia azután tette lehetővé az utcán csatangoló ebek elaltatását, hogy kutyák martak halálra egy négyéves kisfiút Bukarestben. Az új szabályozás szerint minden ebet ivartalaníttatnia kell tartójának 2014 végéig Romániában a fajtatiszta, törzskönyvezett kutyákon kívül.
    Az állatvédők több ízben tüntettek Románia különböző városaiban, az egészséges állatok megkímélését követelve, és a kutyák örökbefogadását népszerűsítő internetes kampányokat szervezve próbálják megelőzni a gazdátlan ebek elpusztítását.
 

Oszd meg barátaiddal: 

Lájkold: 

Címkék: