Bögrék kutyás fényképpel Egyedi kutyakendő fényképpel, vagy felirattal Kutya biléta egyedi képpel, vagy információval Kutyafribzi egyedi fényképpel, vagy felirattal Fényképes, feliratos póló, egyedi pólók Poháralátét képpel, logóval, egyedi felirattal Kutya nyakörv egyedi felirattal Hűtőmágnes egyedi képpel, grafikával

Fényképes, egyedi nyaklánc

Fényképes, vagy feliratos bögre kedvenced képével

Kutyás bögre

Egyedi kutyakendő

Kutya biléta

Kutya frizbi

Fényképes póló

Képes poháralátét

Kutya nyakörv

Feliratos hűtmágnes

Fényképes nyaklánc

Fényképes bögre

 

Dunakeszi ad otthont az év legnagyobb európai agárversenyének

X. Coursing Európa Bajnokság

2012. május 27., vasárnap (MTI)  - Magyarország nyerte idén a legősibb vadászkutyák, az agarak versenye, a X. Coursing Európa Bajnokság rendezési jogát. A hagyományos próbákból álló megmérettetést Dunakeszin, az Alagi Lóversenypálya és Tréningközpontban tartják június 8. és 10. között.

    A dunakeszi önkormányzat tájékoztatása szerint hatalmas eredményként könyvelhető el, hogy a sokak által kedvelt agárversenyt a Pest megyei város lovas tréningközpontjában tartják, hiszen a jelentős történelmi hagyományokra visszatekintő Alagi Lóversenypálya a világ egyik legkiemelkedőbb ilyen létesítménye.

     Az agár a legősibb, számos fajtával rendelkező, sokféle színben és méretben megtalálható vadászkutya fajta (hazai képviselője a magyar agár, amellyel már Mátyás király is vadászott). A gyors és ügyes kutyák napjainkban úgynevezett pálya- és coursing versenyeken mutathatják meg kiemelkedő képességeiket. Ez utóbbi „műfaj” lényege, hogy egy műnyulat erősítenek egy több száz méter hosszú zsinór végére, melyet egy gép fordítótárcsákon keresztül húz cikk-cakk alakzatban. Így imitálják az élő nyúl mozgását, pótolva az „igazi” vadászélményt.

     A versenyen az agarak párban indulhatnak a „zsákmányért” egy hatalmas mezőn, mintha a természetes vadász – közegükben lennének. A négylábúak intelligenciáját, állóképességét, fordulékonyságát is próbára tevő bajnokság napi versenybeosztása a szakoldalakon, illetve a dunakeszi.hu honlapon is megtekinthető.

     Az érdeklődők szórakoztatását számos kiegészítő program, például agaras felvonulás, kutyabemutató, örökbefogadási lehetőség biztosítja – ígérik az ingyenesen látogatható bajnokság szervezői.

Oszd meg barátaiddal: 

Lájkold: 

Címkék: