Bögrék kutyás fényképpel Egyedi kutyakendő fényképpel, vagy felirattal Kutya biléta egyedi képpel, vagy információval Kutyafribzi egyedi fényképpel, vagy felirattal Fényképes, feliratos póló, egyedi pólók Poháralátét képpel, logóval, egyedi felirattal Kutya nyakörv egyedi felirattal Hűtőmágnes egyedi képpel, grafikával

Fényképes, egyedi nyaklánc

Fényképes, vagy feliratos bögre kedvenced képével

Kutyás bögre

Egyedi kutyakendő

Kutya biléta

Kutya frizbi

Fényképes póló

Képes poháralátét

Kutya nyakörv

Feliratos hűtmágnes

Fényképes nyaklánc

Fényképes bögre

 

Folytatódik az ebösszeírás Nyíregyházán

ebösszeírás

Minden várakozást felülmúlt az az aktivitás, amely a májusban elkezdett összeírás adatszolgáltatása terén mutatkozott, hiszen eddig 8000 db adatlap érkezett be a városüzemeltetés ebnyilvántartási csoportjához. Az ebtartók felelősségteljes hozzáállását ezért köszönet illeti.

Az ebösszeírás nemcsak a kutyatulajdonosok, hanem az egész város ügye, hiszen az összeírással az önkormányzat olyan adatokhoz jut a város területén élő ebekről, amelyek elősegítik egyes helyi döntések és intézkedések meghozatalát, a statisztikai adatok segíthetnek bizonyos pályázatok előkészítésében, városfejlesztési döntések meghozatalában, nem beszélve a járványügyi és ebrendészeti feladatok ellátásáról.

Házhoz megy a segítség

Fontos hangsúlyozni, hogy a gazdiknak  az eltelt időszakban lehetőséget biztosított az önkormányzat, hogy eldöntsék, ebösszeíróval vagy anélkül kívánják kitölteni az adatalapot/kérdőívet és ha az önálló és önkéntes adatszolgáltatás mellett döntenek, ahhoz igénybe veszik-e a felkínált elektronikus kitöltési és beküldési lehetőséget vagy más módon juttatják azt el a hatósághoz. Augusztus 14-étől az ebösszeírók felkeresik a még érintett háztartásokat és mindenkihez eljuttatják a tájékoztatóval ellátott adatlapokat.  Az adatlapok továbbra is kitölthetőek papír alapon vagy az interneten, illetve a megkeresés alkalmával a számlálóbiztos közreműködésével a helyszínen, aki segítséget is nyújt a megfelelő kitöltéshez. Az adatlapok leadási módja változatlan, de a megkeresés során a számlálóbiztosnak is átadhatók, amely gyors és kényelmes módja a kötelezettség teljesítésének.

A számlálóbiztosok fényképes igazolvánnyal érkeznek

Az adatalap kitöltése átlagosan 10 percet vesz igénybe. Az adatok megadásához elsősorban a kutya oltási könyvére, törzskönyvére, illetve érvényes kisállatútlevélre lehet szükség. A dokumentumok bemutatását az összeíró nem kérheti, de javasolhatja az adatszolgáltatónak, hogy egy-egy adat pontos megválaszolásához azokat vegye elő.

Mindannyiunk biztonsága érdekében a számlálóbiztosok sorszámmal, fényképpel ellátott igazolvánnyal rendelkeznek, amelynek felmutatásával kötelesek igazolni, hogy megbizatásuk e munkára szól. Az igazolvány jelent garanciát arra, hogy a kutyatulajdonost kizárólag az ebösszeírás miatt keresi fel a számlálóbiztos. Az összeírók neve, igazolványának sorszáma az összeírás teljes ideje alatt ellenőrizhető a NYÍRVV Nonprofit Kft. internetes honlapján (nyirvv.hu). Nyíregyháza Megyei Jogú Város Önkormányzata az ebösszeírás adatai alapján elektronikus nyilvántartást állít össze, és nem tervezi ebrendészeti hozzájárulás bevezetését.

Az ebösszeírás kötelező, azt törvény rendelte el, időpontját az önkormányzatok maguk határozták meg. Az adatszolgáltatás elmulasztása bírságot vonhat maga után.

 

Oszd meg barátaiddal: 

Lájkold: 

Címkék: