Bögrék kutyás fényképpel Egyedi kutyakendő fényképpel, vagy felirattal Kutya biléta egyedi képpel, vagy információval Kutyafribzi egyedi fényképpel, vagy felirattal Fényképes, feliratos póló, egyedi pólók Poháralátét képpel, logóval, egyedi felirattal Kutya nyakörv egyedi felirattal Hűtőmágnes egyedi képpel, grafikával

Fényképes, egyedi nyaklánc

Fényképes, vagy feliratos bögre kedvenced képével

Kutyás bögre

Egyedi kutyakendő

Kutya biléta

Kutya frizbi

Fényképes póló

Képes poháralátét

Kutya nyakörv

Feliratos hűtmágnes

Fényképes nyaklánc

Fényképes bögre

 

Hagyományőrző pásztorkutyások találkozója Hortobágyon

Hortobágyi kutyás verseny

2012. szeptember 7., péntek (MTI) - A hortobágyi pásztorok és a magyar hagyományőrző pásztorkutyások találkozóját szombaton és vasárnap rendezi meg a Kilenclyukú híd lábánál a Duna-Tisza Magyar Pásztorkutyás Hagyományőrző és Sport Egyesület, valamint Hortobágy önkormányzata.

     Skobrák Ferenc nemzetközi terelőbíró az MTI-nek elmondta, hogy a találkozó szombaton a hagyományos terelő országos bajnokság minősítő fordulójával kezdődik és lesz egy úgynevezett karakterteszt, vagyis a kutyák viselkedés-képesség felmérése is - tette hozzá a szakember. Utóbbi alkalmával a pásztorkutyák alaptermészetét vizsgálják egy változatos gyakorlatsoron keresztül: együttműködési készségből, ügyességből, bátorságból, kreativitásból, valamint a juhokkal szembeni viselkedésről kell számot adniuk a résztvevő kutyáknak és terelőiknek.
    A programban folyamatosan rendezik meg a puli, pumi és mudi fajták tenyészszemléjét, amelyre az ország minden részéből várják a kutyákat.
    A szombati nap a pásztorok báljával zárul, vasárnap pedig a számadó juhászok hortobágyi terelő országos bajnokságával folytatódik a találkozó.
    A versenyre előzetes nevezés nélkül a hagyományos magyar terelőverseny szabályai szerint lehet jelentkezni - mondta Skobrák Ferenc megjegyezve, hogy a számadó osztályba a hortobágyiak mellett az ország bármely részéről érkező juhászokat várják kutyáikkal. Hozzáfűzte: szeretnék, ha minden versenyző viseletben, a néphagyományoknak megfelelő felszereléssel venne részt a küzdelemben.
    Vasárnap megrendezik a pásztorkutyák számára Hortobágy Kupa II. Országos Bajnoki Futamot, ahol az elért eredmény alapján kvalifikációt szerezhetnek az október 23-án Budapesten tartandó országos bajnoki döntőn való részvételhez. A versenyen minden magyar és egyéb fajtájú pásztorkutya indulhat a szabályzat előírása szerint.
    A pásztorkutyások és pásztorok találkozójával párhuzamosan kézművesek és népművészek kirakodó vására és még sok más látnivaló, mulatság várja az érdeklődő közönséget a hétvégén a hortobágyi Kilenclyukú hídnál.
 

Program:

Szeptember 8. szombat
9:00 óra Ünnepélyes megnyitó
Hagyomágyos amatőr Prszágos Terelőbajnokság minősítő fordulőja
Pásztorkutyávk viselkedés és képesség felmérése
Pásztorkutyák terelési ösztönpróbája juhokkal
Pumi, puli és mudi tenyész-szemlék
PUMI főtenyésszemle
Este pásztorok bálja

Szeptember 9. vasárnap
Juhász számadók Terelő Országos Bajnoksága
Pásztorkutyák terelési ösztönpróbája juhokkal
Pumi, puli és mudi tenyész-szemlék
Magyar pásztorkutyák munkaversenye
Pásztorkutyák viselkedés és képesség felmérése
Kiállítás a "Hortobágy legszebb pásztorkutyája" címért

Mindkét napon Kézműves és Népművészeti Kirakodó Vásár!

Oszd meg barátaiddal: 

Lájkold: 

Címkék: