Bögrék kutyás fényképpel Egyedi kutyakendő fényképpel, vagy felirattal Kutya biléta egyedi képpel, vagy információval Kutyafribzi egyedi fényképpel, vagy felirattal Fényképes, feliratos póló, egyedi pólók Poháralátét képpel, logóval, egyedi felirattal Kutya nyakörv egyedi felirattal Hűtőmágnes egyedi képpel, grafikával

Fényképes, egyedi nyaklánc

Fényképes, vagy feliratos bögre kedvenced képével

Kutyás bögre

Egyedi kutyakendő

Kutya biléta

Kutya frizbi

Fényképes póló

Képes poháralátét

Kutya nyakörv

Feliratos hűtmágnes

Fényképes nyaklánc

Fényképes bögre

 

Jótanácsok kutyákat örökbefogadó gazdiknak

Budapest, 2012. május 23., szerda (MTI) - Kutyás bemutatóval, vetélkedőkkel, ingyenes chipezéssel, ügyességi feladatokkal és örökbefogadási tanácsokkal várja az állatbarátokat szombaton Budapesten a Herman Ottó Magyar Országos Állat-és Természetvédő Egyesület (HEROSZ) a Fogadj örökbe, de okosan! elnevezésű nyílt napon.
 
A főváros 22. kerületében, természetvédelmi területen lévő állatotthonban négy szakképzett gondozó és egy állatorvos foglalkozik az elhagyott állatokkal, az örökbefogadókat pedig külön szakértői csapat segíti tanácsokkal - olvasható az állatotthon MTI-hez eljutatott közleményében.

A szakértők nemcsak az állatok táplálásáról, ivartalanításáról és chipezéséről gondoskodnak, hanem a beérkező és az örökbefogadásra váró kedvencek lelki egészségéről is. "A hónapokig vagy akár évekig is eltartó gazdátlanság mély nyomokat hagyhat a kutyusokban" - hívta fel a figyelmet Szekeres Gábor, az otthon vezetője.

Közleményük szerint a kutyaiskolában az új és a régi gazdák is megtanulhatják a gazdátlan ebek mellett, hogyan neveljék örökbefogadott állataikat. Többek között figyelniük kell arra, hogy az örökbefogadásához olyan időszakot válasszanak, amikor van idő otthon maradni és foglalkozni az állattal. Célszerű az állatotthon gondozóit kifaggatni az ebek természetéről és igényeiről. Fontos, hogy mindig a "falkavezér" nevelje a kutyát, ő jutalmazzon és büntessen, hogy az állat megtanulhassa az együttélés szabályait.
 

Oszd meg barátaiddal: 

Lájkold: 

Címkék: