Bögrék kutyás fényképpel Egyedi kutyakendő fényképpel, vagy felirattal Kutya biléta egyedi képpel, vagy információval Kutyafribzi egyedi fényképpel, vagy felirattal Fényképes, feliratos póló, egyedi pólók Poháralátét képpel, logóval, egyedi felirattal Kutya nyakörv egyedi felirattal Hűtőmágnes egyedi képpel, grafikával

Fényképes, egyedi nyaklánc

Fényképes, vagy feliratos bögre kedvenced képével

Kutyás bögre

Egyedi kutyakendő

Kutya biléta

Kutya frizbi

Fényképes póló

Képes poháralátét

Kutya nyakörv

Feliratos hűtmágnes

Fényképes nyaklánc

Fényképes bögre

 

Kutyás óvintézkedések Szilveszter idején

szilveszter, bol-dog.hu, kutya

Elmúlt a karácsony és néhány napon belül az emberek már vidáman köszöntik az új évet. Nagyon fontos, hogy ilyenkor ne feledkezzünk meg négylábú kedvenceinkről, akiknek szilveszter napja is ugyan olyan, mint a többi nap. Vagy mégsem?

Hiszen az emberek az óév búcsúztatására, az új év köszöntésére ezer meg ezer petárdát és tűzijátékot indítanak útjára, mikor éjfélt üt az óra (sőt, már egyre hamarabb). Pillanatokon belül olyan égi háború alakul ki, melynek hatalmas hang- és fényhatásai megrémíthetik kedvenceinket. Hogy hűséges társaink biztonságban legyenek és viszonylagos nyugalomban vészeljék át a szilveszter éjszakát, szükséges néhány óvintézkedést megtennie a gazdinak:

- szilveszter éjjelén lehetőleg ne hagyjuk magára az állatot. Az udvaron élő kutyát engedjük be a lakásba, előszobába vagy egy olyan zárt helyre, amely valamennyire hangszigetelt és annyira zárt, hogy megrémült kedvencünk onnan nem tud elmenekülni.

 

Egyedi kutya nyakörv

Ha félünk, hogy kutyusunk elhagyja a bilétát, akkor egyedi nyakörvet is készíttethetünk az adataival

- az esti sétát lehetőleg korábbra időzítsük, mindenképp 18 óra előttre. Szilveszter és újév napján kizárólag pórázzal vigyük kedvencünket sétálni.

- amennyiben még kutyánk nem rendelkezik mikrochip azonosítóval, gondoskodjunk ennek beültettetéséről, keressük fel állatorvosunkat. Ellenőrizzük a petvetdata rendszerben, hogy állatunk chipje valóban regisztrálásra került-e : www.petvetdata.hu/

 

Szilveszter, Puding, Kutya, TündePhoto

 

- kutyánk viseljen nyakörvet és bilétát, melyen jól láthatóan szerepeltetjük elérhetőségünket. Ez meggyorsítja a hazajutást, ha mégis megtörténik a baj.

- amennyiben a korábbi években is problémás volt a szilveszter, kérjük állatorvosunk tanácsát, aki szükség esetén enyhe nyugtatóval láthatja el kedvencünket

 

Egyedi kutya biléta

A bilétán rajta lehet a kutyus neve, a telefonszámunk, de akár az e-mial címünk is!

Inkább legyünk túl óvatosak és tartsunk be minden óvintézkedést, hogy ne legyen rémálom a szilveszter kedvencünk számára, az új év első napja pedig a gazdi számára..... Kezdjük az új évet valóban boldogan, nyugodtan, együtt hűséges társainkkal!

Forrás: Állatbarát Alapítvány
http://www.allatbarat.com
 

Oszd meg barátaiddal: 

Lájkold: 

Címkék: