Bögrék kutyás fényképpel Egyedi kutyakendő fényképpel, vagy felirattal Kutya biléta egyedi képpel, vagy információval Kutyafribzi egyedi fényképpel, vagy felirattal Fényképes, feliratos póló, egyedi pólók Poháralátét képpel, logóval, egyedi felirattal Kutya nyakörv egyedi felirattal Hűtőmágnes egyedi képpel, grafikával

Fényképes, egyedi nyaklánc

Fényképes, vagy feliratos bögre kedvenced képével

Kutyás bögre

Egyedi kutyakendő

Kutya biléta

Kutya frizbi

Fényképes póló

Képes poháralátét

Kutya nyakörv

Feliratos hűtmágnes

Fényképes nyaklánc

Fényképes bögre

 

A nagyobb kutyák rövidebb ideig élnek

komondor nagy testű kutya

    MTI - Minél nagyobb termetű egy kutya, annál rövidebb ideig él. Német kutatók számításai szerint a fajtákat tekintve minden két kilónyi plusz testtömeg egy hónappal kurtítja egy eb várható élethosszát.

    A Göttingeni Egyetem munkatársai 74 fajtához tartozó 56 ezer eb adatainak elemzése révén jutottak a fenti "végeredményre".
    Az emlősök világában a nagy test általában hosszabb élettel jár, az elefánt például 70 évig is elél, míg az egér csak 4 esztendeig. Az egyes fajokon belül ugyanakkor rejtélyes módon a nagyobb test rövidebb életet jelent, így van ez az egereknél, a lovaknál és igen szembeötlőn a kutyáknál is. A borjúnyi dán dog - amely átlagosan 70 kilós - 7 évig él, míg egy 4 kilós uszkár 14 esztendeig is húzza.

    A jelenség magyarázataként a Göttingeni Egyetem munkatársai arra hajlanak, hogy a nagyobb testű kutyák gyorsabban öregszenek. Reményeik szerint a kutatás eredményei segíthetnek fényt deríteni a növekedés és a halálozás közötti biológiai összefüggésekre - írta a LiveScience tudományos hírportál.
    Az American Naturalist című tudományos szaklap áprilisi számában megjelenő tanulmány szerzői a kutyák növekedésének és egészségük alakulásának vizsgálatával akarják folytatni kutatásukat, hogy azonosítsák a nagyméretű kutyák vezető halálokait.

 

Oszd meg barátaiddal: 

Lájkold: 

Címkék: