Bögrék kutyás fényképpel Egyedi kutyakendő fényképpel, vagy felirattal Kutya biléta egyedi képpel, vagy információval Kutyafribzi egyedi fényképpel, vagy felirattal Fényképes, feliratos póló, egyedi pólók Poháralátét képpel, logóval, egyedi felirattal Kutya nyakörv egyedi felirattal Hűtőmágnes egyedi képpel, grafikával

Fényképes, egyedi nyaklánc

Fényképes, vagy feliratos bögre kedvenced képével

Kutyás bögre

Egyedi kutyakendő

Kutya biléta

Kutya frizbi

Fényképes póló

Képes poháralátét

Kutya nyakörv

Feliratos hűtmágnes

Fényképes nyaklánc

Fényképes bögre

 

A PCAS felhívása szilveszterre kutyatartóknak

szilveszter PCAS

Szeretnénk felhívni az állattartók figyelmét arra, hogy a petárdázások és tűzijátékok időszaka elkezdődött!!!Az állatok legnagyobb része retteg a durrogástól! Kérünk minden állattartót, hogy igyekezzen csökkenteni a szökési kockázatot és az állatok félelemérzetét az alábbi módszerekkel is akár:

1. CHIPEZÉS- A chip egyedi azonosító, melyet ha regisztrálnak a petvetdata.hu rendszeren az elveszett állatokat pillanatok alatt vissza tudjuk juttatni a gazdáikhoz!!2013 januártól kötelező is !

2. NYAKÖRVRE TELEFONSZÁM- Kiegészítő módszerként mindenképp ajánlatos az állatra nyakörvet helyezni, melybe alkoholos filctollal kívülre és belülre is felírjuk a telefonszámunkat!

3. NYAKÖRVRE BILÉTA- ez is egy jó kiegészítő módszer, de e mellé is ajánljuk a nyakörvbe telefonszám beírását, mivel menekülés közben bárhova beakadhat és leszakadhat, így az információ nem ér célba!

4. ELZÁRÁS- A megjelölési módszerek mellé mindenképp oldjuk meg az állatok elzárását kennelbe, fészerbe bárhová, ahol sem magában , sem másban nem tehet kárt!!

5. NE EGYÜTT!!- A rémült állatok egymásban is kárt tehetnek, így egymásnak viszonylag ismeretlen állatokat soha ne zárjunk ilyen helyzetben sem össze!!!

6. NYUGTATÁS- Az állatorvosunkkal konzultálva nyugtató készítményeket is adhatunk állatainknak, de mindenképp kérjük ki állatorvosunk véleményét! Kaphatóak természetes alapú nyugtató készítmények is!

7. PÓRÁZ NÉLKÜL NE!- Ebben az időszakban már ne sétáltassuk állatainkat póráz nélkül, mert egy hirtelen durranásra megrémülhet és elfuthat, ami akár a vesztét is okozhatja, mert autó alá kerül!

8. HA MEGTÖRTÉNT A BAJ- Ha elvesztettük kedvencünket a legfontosabb teendők az alábbiak!!!

a.Amennyiben van facebook regisztrációnk azonnal tegyük fel az eltűnt állat fotóját és az esetleírást mindenképp helymegjelöléssel és elérhetőséggel együtt!!! ( az állat nevét és chipszámát egyenlőre ne tegyük közzé!)- ez segíti az állatvédőknek is a munkáját, hogy kiszűrjék az "ál " jelentkezőket egy-egy kelendőbb típusú talált kutyára! A név és chipszám alapján egyértelműsíthető ki a gazdi, hiszen csak ő van a birtokában ezen adatoknak!!!

b.Értesítsük a körzetünkben lévő állatvédő szervezeteket!

c. Küldjünk hírt a helyi médiáknak (rádió, újság, közösségi oldalak)

d. Értesítsük a legközelebbi gyepmesteri telepet és mondjuk el legpontosabb leírást eltűnt állatunkról!

e. Készítsünk plakátokat az állat fotójával és elérhetőséggel!! A környéken plakátoljuk ki minél hamarabb, lehetőleg laminált formában, mert sajnos hamar leáznak!

f. HA NEM ÁLLATTARTÓ, DE KUTYÁT TALÁLT!!- kérünk minden érző szívű embert, ha nem is állattartó, de rémült, elveszett, kóbor állatot talál próbálja meg lefotózni, ha tudja elhelyezni 1-2 napra ameddig az állatvédők segítenek és beazonosítják a gazdát vagy helyet találnak neki! Legalább a fotót és a megtalálás helyét töltsék fel egy közösségi oldalra ha nem is telefonszámmal, de egy email címmel ahol a gazda érdeklődhet!A januárban befogott és talált állatok legnagyobb százaléka GAZDÁS KUTYA!!!! - így garantáltan nem marad a nyakán senkinek, ha pedig nem akkor az állatmentők igyekeznek helyet találni nekik máshol!

További információt és felvilágosítást a petscare2000@gmail.com címen is lehet kérni!

Állatkínzás mentes boldog és békésebb új évet kíván mindenkinek a PCAS Állatmentés csapata!

www.pcas.hu

Oszd meg barátaiddal: 

Lájkold: 

Címkék: