Bögrék kutyás fényképpel Egyedi kutyakendő fényképpel, vagy felirattal Kutya biléta egyedi képpel, vagy információval Kutyafribzi egyedi fényképpel, vagy felirattal Fényképes, feliratos póló, egyedi pólók Poháralátét képpel, logóval, egyedi felirattal Kutya nyakörv egyedi felirattal Hűtőmágnes egyedi képpel, grafikával

Fényképes, egyedi nyaklánc

Fényképes, vagy feliratos bögre kedvenced képével

Kutyás bögre

Egyedi kutyakendő

Kutya biléta

Kutya frizbi

Fényképes póló

Képes poháralátét

Kutya nyakörv

Feliratos hűtmágnes

Fényképes nyaklánc

Fényképes bögre

 

Szilveszteri Állatmentő Ügyeletet 2017-ben is!

szilveszteri ügyelet

Negyedik éve szervezzük meg a Szilveszteri Állatmentő Ügyeletet, amivel a célunk az, hogy a petárdázások miatt rémülten világgá rohanó kutyák és macskák minél előbb, biztonságban hazajussanak. De ehhez szükségünk van a gazdik és önkéntesek, segítségére is.

Facebook oldal: https://www.facebook.com/szilveszteriugyelet

Önkéntesnek jelentkezni itt lehet: https://www.facebook.com/szilveszteriugyelet/photos/a.937500119630691.1073741828.937491262964910/1499826706731360/?type=3

A problémát sokan elbagatellizálják, mondván „az én kutyám nem fél a petárdától”, „még sose szökött meg”, „nem lesz baja” stb. De ez csak önámítás, hiszen elég, ha csak egyszer megtörténik a baj. Az elmúlt két évben 1830 kutya került fel a Facebook-oldalunkra, akik bajba kerültek ezen az éjszakán. Ez persze csak töredéke a valóban elveszett állatoknak, hiszen sokan be sem jelentik és nem keresik kedvencüket. De talán még ennél is szomorúbb tény az, hogy ennek a közel kétezer állatnak kevesebb, mint a fele, csupán 48%-a jutott haza! A többi kutya vagy sosem került elő, vagy a gazdi nem lett meg, ezért menhelyre vitték, vagy meghalt.

Ezért két dologra fókuszálunk: szilveszter előtt a megelőzésre és tájékoztatásra, valamint az önkéntesek toborzására helyezzük a hangsúlyt, utána pedig természetesen a mentésre.

 

 

A tájékoztató kampányunkban készítettünk több plakátot, amiben elmondjuk, hogyan védjék meg állataikat a felelős gazdik: chip megléte, regisztráció ellenőrzése, elzárás a kritikus időszakban, de egy telefonszámmal ellátott biléta is nagy szolgálatot tehet.

December végén pedig beindul a „nagyüzem”. Idén 2017. december 29. és 2018. január 7. között éjjel-nappal segítünk a kóbor állatoknak. Lesz hívható telefonos bejelentő vonalunk, egy szerkesztő csapat folyamatosan rendezi albumokba és aktualizálja a talált, elveszett, utcán lévő, vagy éppen már hazakerült kutyákat és macskákat, egy koordinátor csapat telefonon tartja a kapcsolatot a megtalálókkal, gazdikkal és önkéntesekkel, és szervezik meg az egyes állatok mentését. Ebben nagy segítségükre van egy adatbázis, amibe minden állatvédő önkéntes maga jelentkezik, és adja meg, miben és mikor tud segíteni a rászorult állatoknak. Ide tehát bárki jelentkezhet. Szükségünk van tapasztalt állatmentőkre, chipolvasóval, PetVetData hozzáféréssel, menhelyekre az elhelyezéshez. De tapasztalat nélkül is jelentkezhet bárki, aki komolyan átgondolta és tudja vállalni a feladatot és a felelősséget, ami egy állat mentésével jár. Fuvaros, ideiglenes befogadó, Facebook-szerkesztő és telefonos koordinátor az is lehet, aki még nem csinált ilyet, de van tapasztalata és lehetősége a feladathoz. Például van autója és jogosítványa. Vagy el tud szeparálni egy helyet pár kutyának vagy macskának, profin tudja kezelni a közösségi oldalakat vagy jól tud szervezni és szóban kommunikálni.

De a posztjaink, plakátjaink megosztásával és az oldalunk lájkolásával és követésével is nagyon sokat tud valaki segíteni, hiszen sokszor így látja meg egy gazdi elveszett kutyáját. Köszönjük mindenkinek!

 

Oszd meg barátaiddal: 

Lájkold: 

Címkék: