Bögrék kutyás fényképpel Egyedi kutyakendő fényképpel, vagy felirattal Kutya biléta egyedi képpel, vagy információval Kutyafribzi egyedi fényképpel, vagy felirattal Fényképes, feliratos póló, egyedi pólók Poháralátét képpel, logóval, egyedi felirattal Kutya nyakörv egyedi felirattal Hűtőmágnes egyedi képpel, grafikával

Fényképes, egyedi nyaklánc

Fényképes, vagy feliratos bögre kedvenced képével

Kutyás bögre

Egyedi kutyakendő

Kutya biléta

Kutya frizbi

Fényképes póló

Képes poháralátét

Kutya nyakörv

Feliratos hűtmágnes

Fényképes nyaklánc

Fényképes bögre

 

I. Nyírség Engedelmes Kupa

 I. Nyírség Engedelmes Kupa - bol-dog.hu

2018. március 25-én, vasárnap rendezik meg Nyíregyházán az I. Nyírség Engedelmes Kupát. Hován Tímea, a Nyíregyházi Mentőkutyás Egyesület (NMKE) elnöke mesélt nekünk a  hiánypótló eseményről.

- Honnan jött a rendezvény ötlete?
- Egyesületünk tagjainak évek óta dédelgetett álma, hogy egy olyan rendezvényt valósítsunk meg, amely még ebben a régióban nem volt. Szeretnénk hagyományt teremteni, és a jövőben több hasonló rendezvényt is megszervezni.

- Kiket várnak az eseményre ?
- Teljesen nyitottak vagyunk, várunk profikat és teljesen kezdőket is: Célunk, hogy azok az emberek is meg tudják mutatni hol is tartanak a kutyáikkal, akik a helyi iskolákban nem kevés pénzt és időt fordítanak arra, hogy családi kedvencükből engedelmes kutyát faragjanak. Azok is meg tudják magukat mérettetni, akik kicsit magasabb szintre léptek, és vizsgát tettek, vagy szeretnének a későbbiekben tenni. Várjuk a versenyzői álmokat dédelgető gazdikat is, nagyszerű lehetőség arra, hogy verseny körülmények között kipróbálják magukat.
Természetesen bárki eljöhet és megnézheti a munkákat, eltölthet egy jó hangulatú napot velünk.

- Milyen versenyszámok lesznek ?  
- A Hobby kategória a kiképzés első lépcsőfokán állóknak vagyis a családi kutyásoknak van kitalálva, feladatokat pórázon kell végrehajtani, alapvető vezényszavakat kell ismernie a kutyáknak, itt még a szóbeli dicséret, illetve a kutya biztatása, plusz vezényszó megengedett. A BH szintek  már a nemzetközi vizsgaszabályzatnak megfelelően kerülnek végrehajtásra, itt pórázon és póráz nélkül is meg kell csinálni a kutyának a feladatokat, cél, hogy minél pontosabbak legyenek. IPO szinteken póráz nélkül mutatják be a gyakorlatokat, itt a gazda és kutya összhangjára is nagy hangsúlyt kell fektetni.

- A szervező Nyíregyházi Mentőkutyás Egyesületről mit érdemes tudni?
Egyesületünk 20 éve alakult, akkor még Magyarország egyetlen egyesületéhez, mint hetes csoport csatlakoztunk. 2001-ben lettünk önálló egyesület, amiben azóta is dolgozunk. Fő tevékenységünk eltűnési ügyek esetén személyfelkutatás, emberélet mentése, de ezzel a programmal a kutyás sport népszerűsítése mellett a felelős kutyatartás népszerűsítése a célunk.

A különleges eseménynek máris sok támogatója akadt. Az Elite Állatorvosi Rendelő például a "Legöregebb versenyzőt" támogatja, a Kutyakajás.hu a lereredméynesebb Kutyaklub tagokat díjazza, mi pedig a "Legeredményesebb fajtatiszta Nyiregyházi kutya"  és a "Legeredményesebb keverék Nyíregyházi kutya" számára készülünk meglepetéssel. Keressétek a standunkat és ne feledjétek: mint mindig, ha egyedi ajándékot keresnél, pár nappal a rendezvény előtt szólj nekünk, hogy el tudjuk készíteni és átadni neked!

Oszd meg barátaiddal: 

Lájkold: 

Címkék: