Bögrék kutyás fényképpel Egyedi kutyakendő fényképpel, vagy felirattal Kutya biléta egyedi képpel, vagy információval Kutyafribzi egyedi fényképpel, vagy felirattal Fényképes, feliratos póló, egyedi pólók Poháralátét képpel, logóval, egyedi felirattal Kutya nyakörv egyedi felirattal Hűtőmágnes egyedi képpel, grafikával

Fényképes, egyedi nyaklánc

Fényképes, vagy feliratos bögre kedvenced képével

Kutyás bögre

Egyedi kutyakendő

Kutya biléta

Kutya frizbi

Fényképes póló

Képes poháralátét

Kutya nyakörv

Feliratos hűtmágnes

Fényképes nyaklánc

Fényképes bögre

 

Kutyavilág


Ismét a nyíregyházi TESE CAC kutyakiállításra készülünk

TESE CAC 2024

Köszönjük a szervező Tiszántúli Ebtenyésztők Sportegyesületének, hogy idén is meghívták a Bol-Dog.hu-t a nyíregyházi TESE CAC Kutyakiállításra. Örömmel megyünk ismét el, ráadásul a tombola nyeremények között is megtalálhatjátok majd felajánlásunkat.

Helyszín: Nyíregyháza-Oros, Magyarvég utca 10.
Időpont: 2024.05.25. szombat  10-18h

Címkék: 

Újra kutyavásár a NAV-nál

németjuhász munkakutya rendőrkutya

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) keresőmunkára kiképezhető kutyákat vásárol. Ha van a feltételeknek megfelelő, eladó kutyája és a NAV március elejére tervezett kutyavásárán részt kíván venni, akkor 2024. február 22-ig küldjön előzetes ajánlatot a navkutyabeszerzes@nav.gov.hu e-mail-címre!

 

Az ebeknek a következő feltételeknek kell megfelelniük, ivartól és fajtától függetlenül:

 

Címkék: 

Kutya oltások - így van a helyes sorrend kölyökkortól

kiskutya oltások

Előre leszögezzük, hogy nincs 100%-ig helyes megoldás a kutya oltások terén. Orvosa, illetve kutyája válogatja, hogy mikor, milyen oltást adnak be sorba a kiskutyának. Hozunk egy általános bemutatást arról, hogy milyen költségekkel jár a teljes oltási sorozat.

Törvény szerint 8 hetes korban hozhatod el a kiskedvencedet, legalább 1 db, de jobb esetben 2 db oltással és chippel.

Címkék: 

Hotspot – azaz a leggyakoribb nyári kutya bőrgyulladás

Hotspot – azaz a leggyakoribb nyári kutya bőrgyulladás

A  hotspot azaz szó szerint lefordítva „forró pont”, vagy a magyar nyelvű könyvekben körülírt nedvedző bőrgyulladásként szerepel. De mi is pontosan a hotspot, hogyan alakul ki és hogy zajlik a hotspot kutya kezelése? Olvass tovább és okosodj!

Így alakul ki a hotspot

Címkék: 

Állatra is veszélyesek a Szilveszteri tűzijátékok

Állatra is veszélyesek a Szilveszteri tűzijátékok

Az óévbúcsúztatókor használt pirotechnikai eszközök durva hang-és fényhatásai a házi kedvencek számára sokkos pánikot okozhatnak. Egy magából kifordult házi kedvenc félelmében akár támadhat - haraphat is, de a leggyakoribb, hogy elszökik, elkóborol. Sok kóborló kutya - macska soha többé nem kerül haza. Egy kis odafigyeléssel megelőzhető lehet, hogy a Szilveszteri tűzijátékokból eredően a háziállatok kapcsán kellemetlen szituációk képződjenek.

Címkék: 

Kampány indul pedagógusok körében a felelős állattartás népszerűsítése érdekében

Állatvédelmi Oktatásért Alapítvány

Az Állatvédelmi Oktatásért Alapítvány kampányt indít a decemberi időszakban „Állatbarát Ünnep – Ajándékozz felelősséggel!” címmel, amely a pedagógusokat célozza meg, hogy közösen népszerűsítsék a felelős állattartás fontosságát. A kampány keretében arra ösztönzik a szakembereket, hogy tudatosítsák a gyerekekben, valamint szüleikben, hogy az állatok nem alkalmasak impulzus alapú ajándékozásra, különösen karácsonykor.

 

Címkék: 

Ismét Tacsi Talira készülünk!

Tacskó Találkozó Nyíregyházán

2023. október 28-án ’Kutyajó Délutánt’ szerveznek a Korzó Bevásárlóközpont 3. emeleti átkötő hídján. „Ezzel a programmal szeretnénk a kutyák iránti elköteleződésünket erősíteni és bátorítani vásárlóinkat, hogy hozzák magukkal a Korzóba négylábú kedvencüket, akár vásárolni, akár ügyet intézni jönnek” – nyilatkozta Árvay Klaudia marketing vezető, aki hozzátette: „A Korzó 2021-ben lett kutyabarát bevásárlóközpont, mely kezdeményezés maradéktalanul pozitív fogadtatásra lelt. A Kutyabarát.hu közönségszavazásán pedig 2021-ben a Korzó lett az Év Kutyabarát Bevásárlóközpontja!

Címkék: 

Otthont a háziállatoknak! - az állatok világnapján és minden más nap is segíthetünk nekik

Az évben több nap is négylábú kedvenceinkről szól, ezek közül pedig az egyik legfontosabb október 4-e. A kisállatok világnapja Assisi Szent Ferenchez, az állatok és a természet védőszentjéhez kötődik, és a 20. század eleje óta ünnepeljük. A háziállatok rendkívül pozitív hatással vannak mind a mentális, mind a fizikai egészségünkre, amit az ilyen alkalmakon igyekszünk némi plusz törődéssel meghálálni. A gondoskodás azonban a kevésbé szerencsés, utcára került háziállatoknak is jár.

Címkék: 

Terelő Európa Bajnokságot rendez Magyarország a Hortobágyon

Terelő Európa Bajnokság 2023 - Hortobágy

Első alkalommal hazánkban rendez a Nemzetközi Kynológiai Szövetség, az FCI, Terelő Európa Bajnokságot a Hortobágyon , a Mátai lovas arénában. 10 ország 18 versenyzője méri össze ügyességét a 2023. szeptember 23-24-i eseményen. A programot számos kísérő rendezvény színesíti, az öt magyar pásztorkutya fajta számára dupla CAC kiállítás rendeznek, az általános iskolások pedig tanösvény keretében ismerkedhetnek meg a négylábú hungarikumokkal. A programok megtekintése ingyenes!

Címkék: 

Létrejött az Állatbarát Pedagógus Kör az állatvédelmi szemléletformálás érdekében

Állatbarát Pedagógus Kör

Az Állatvédelmi Oktatásért Alapítvány gondozásában létrejött az Állatbarát Pedagógus Kör, melynek célja a pedagógusok állatvédelmi szemléletformálása és az állatok iránti felelős és empatikus hozzáállás erősítése az oktatás világában. A Körhöz már több mint 600 pedagógus csatlakozott. – hangsúlyozta dr. Koska Hedvig, az alapítvány elnöke.

Címkék: 

Oldalak