Bögrék kutyás fényképpel Egyedi kutyakendő fényképpel, vagy felirattal Kutya biléta egyedi képpel, vagy információval Kutyafribzi egyedi fényképpel, vagy felirattal Fényképes, feliratos póló, egyedi pólók Poháralátét képpel, logóval, egyedi felirattal Kutya nyakörv egyedi felirattal Hűtőmágnes egyedi képpel, grafikával

Fényképes, egyedi nyaklánc

Fényképes, vagy feliratos bögre kedvenced képével

Kutyás bögre

Egyedi kutyakendő

Kutya biléta

Kutya frizbi

Fényképes póló

Képes poháralátét

Kutya nyakörv

Feliratos hűtmágnes

Fényképes nyaklánc

Fényképes bögre

 

Már a magyarországi helyjegyes vonatokon is utazhatnak kistestű kutyák gazdáikkal

MÁV, kutyával vonaton, IC

Tavaly december óta a MÁV-START kísérleti jelleggel lehetővé tette kisállatok – kutyák, macskák és egyéb kistestűek – zárt hordozóeszközben való szállítását egyes dunántúli vasútvonalakon közlekedő InterCity, railjet, EuroCity, EuroNight vonatok másodosztályú kocsijain. A kísérleti rendszert a MÁV-START 2016. 5-től az összes helyjegyköteles (expressz), valamint pót- és helyjegyköteles (IC stb.) vonatra kiterjesztette - adta hírül a MÁV Magyar Államvasutak Zrt. KOMMUNIKÁCIÓS IGAZGATÓSÁGA.

Egyre többen utaznak kutyáikkal vagy kisállataikkal a vonatokon. Ezt bizonyítja az is, hogy a MÁV-START jegypénztáraiban 2015-ben élőállat-jegyből közel százezret, kutyabérletből több mint százat adtak el. Ezért is döntött a vasúttársaság a kisállat-szállítás lehetőségeinek bővítése mellett. Fontos kitétel azonban, hogy élőállat csak akkor vihető fel a vonatra, ha a kézipoggyász mérethatárt meg nem haladó méretű szállítóeszközben helyezik el, mely alkalmas arra, hogy az utasok testi épségét, biztonságát, a vonatok, vagyontárgyak tisztaságát és sértetlenségét megóvja. A hordozóeszközt az utasnak végig szoros őrizetében magánál kell tartania. Az állat a boxból az utazás során nem engedhető ki. Részletes szabályzat: https://mavcsoport.hu/mav-start/mar-helyjegyes-vonatokon-utazhatnak-kuty...

Partneroldalunk, a https://kutyabarathelyek.hu/hu/ és a http://kutyavalvonaton.bol-dog.hu/ oldal is rögtön hírt adott erről, és a Facebook oldalon rengeteg hozzászólás, kérdés, javaslat érkezett. Emellett panasz is, hogy a telefonos, illetve személyes ügyfélszolgálatokon más tájékoztatást kaptak. Többen kérdezték, hogy biztosan igaz-e ez a hír, mert az utazások megtervezése kapcsán fontos lenne ez az információ. Ezért Kutyával Vonaton megkérte a MÁV-ot, nyilatkozzanak a hír kapcsán. Pintérné Bősz Andrea ügyfélszolgálati szakértő megerősítette: "A kísérleti rendszert április elejétől az összes helyjegyköteles (expressz), valamint pót- és helyjegyköteles (IC stb.) vonatra kiterjesztettük. A kisállat tartók számára kedvező döntést nagyban megkönnyítette, hogy a kísérleti idő alatt a módosítás kapcsán panasz nem érkezett." Ennek mi is nagyon örülünk, hiszen ez nagyban meg fogja könnyíteni a jövőbeni szabálymódosításokat, -enyhítéseket is. Kérünk mindenkit, hogy a tartsa be az aktuális szabályokat, és legyünk toleránsak egymással szemben, hogy egy állatbarát tömegközelekedés alakulhasson ki Magyarországon is!

 

Helyjegyköteles járatokon nem elég a póráz és a szájkosár!

 

Arra a kérdésre, hogy a nagyobb testű, hordozóban nem szállítható kutyák esetében mikor tervezik az engedélyezést, ezt a választ kaptunk: "A MÁV-START a további helyjegyes vonatokra érvényes kiterjesztéstől azt reméli, hogy a kutyabarátok, kisállattartók gyakrabban igénybe veszik a vasúti szolgáltatást, ugyanakkor bízik abban, hogy az Utasok között mindez nem okoz konfliktusokat, a társadalmi fogadtatás kedvező lesz. A nagytestű kutyák esetében azonban hasonló gyakorlat bevezetése nincs napirenden, Társaságunk jelenleg az országos kiterjesztés mindennapi tapasztalatait, társadalmi fogadtatását vizsgálja."

 

Kistestű kutyát, szállítóboxban már leht szállítani IC-n!

A MÁV képviselője hozzátette: "A kutya esetében a pénztárnál fizetendő élőállat viteldíjról honlapunkon adunk tájékoztatást. Itt fontos megemlítenünk, hogy egy Utas egy (élő állatot tartalmazó) tárolóeszközt vihet magával. Tájékoztatjuk továbbá, hogy járataink fedélzetén (ideértve a helyjegyköteles, illetve a nem helyjegyköteles járatokat egyaránt) a kisállat szállításával kapcsolatosan probléma felmerülése esetén, a helyszíni segítségnyújtásban és intézkedésben elsősorban a jegyvizsgáló személyzet az illetékes. Amennyiben Utasainknak a változásokkal összefüggésben bármilyen észrevételük, javaslatuk van, azt Társaságunk a nyilvános ügyfélszolgálati csatornákon keresztül köszönettel fogadja".

Kutyások, kalandra - azaz vonatra fel! Utazzatok InterCity, railjet, EuroCity, EuroNight vonatokon kis kedvencetekkel és írjátok meg a tapasztalataitokat, javaslataitokat akár nekünk, akár a MÁV-nak, akár a Kutyával Vonaton csapatának!
 

 

Fotó: TündePhoto.hu

Oszd meg barátaiddal: 

Lájkold: 

Címkék: