Bögrék kutyás fényképpel Egyedi kutyakendő fényképpel, vagy felirattal Kutya biléta egyedi képpel, vagy információval Kutyafribzi egyedi fényképpel, vagy felirattal Fényképes, feliratos póló, egyedi pólók Poháralátét képpel, logóval, egyedi felirattal Kutya nyakörv egyedi felirattal Hűtőmágnes egyedi képpel, grafikával

Fényképes, egyedi nyaklánc

Fényképes, vagy feliratos bögre kedvenced képével

Kutyás bögre

Egyedi kutyakendő

Kutya biléta

Kutya frizbi

Fényképes póló

Képes poháralátét

Kutya nyakörv

Feliratos hűtmágnes

Fényképes nyaklánc

Fényképes bögre

 

Személyiségünkhöz választunk kutyafajtát

Személyiségünkhöz választunk kutyafajtát  (tacskó)

2012. május 30., szerda (MTI) - Ki-ki a saját személyiségéhez választ kutyát maga mellé, a barátságtalan emberek szívesebben tartanak agresszív kutyáfajtákat - erősítették meg tanulmányukban a Leicesteri Egyetem pszichológusai.

A kutatásba bevont emberek részletes kérdőívet és személyiségtesztet töltöttek ki. Az eredmények azt mutatták, hogy a fiatalabb emberek és a kevésbé barátságosak szívesebben választottak agresszívabbnak tartott kutyafajtákat, például boxert vagy bull terriert - számolt be a vizsgálatról a HealthDay című amerikai ismeretterjesztő portál (www.healthday.com).

    Hogy mennyire számít "barátságosnak" valaki, azt azzal mérték, hogy mennyire törődött mások jóllétével, illetve mennyire volt gyanakvó vagy versengő. Érdekes módon az agresszív kutyákat inkább kedvelő emberek nagyobb eséllyel bizonyultak egyúttal tudatosnak is, valamint alaposak és megbízhatóak voltak tetteik megtervezésében.

    Vincent Egan kutatásvezető szerint ugyanakkor semmiféle kapcsolatot nem találtak az agresszívabb kutyafajták preferálása és a kötelességmulasztásra hajló személyiség között, ahogyan a magamutogató, hivalkodó viselkedéssel sem lehetett összefüggésbe hozni a vadabb kutyafajták tartását.

    A tanulmány az Anthrozoos című szakfolyóirat júniusi számában jelenik meg teljes terjedelmében.

Oszd meg barátaiddal: 

Lájkold: 

Címkék: