Bögrék kutyás fényképpel Egyedi kutyakendő fényképpel, vagy felirattal Kutya biléta egyedi képpel, vagy információval Kutyafribzi egyedi fényképpel, vagy felirattal Fényképes, feliratos póló, egyedi pólók Poháralátét képpel, logóval, egyedi felirattal Kutya nyakörv egyedi felirattal Hűtőmágnes egyedi képpel, grafikával

Fényképes, egyedi nyaklánc

Fényképes, vagy feliratos bögre kedvenced képével

Kutyás bögre

Egyedi kutyakendő

Kutya biléta

Kutya frizbi

Fényképes póló

Képes poháralátét

Kutya nyakörv

Feliratos hűtmágnes

Fényképes nyaklánc

Fényképes bögre

 

Több ezer gazdátlan kutya juthatott adományhoz!

20 állatvédő szervezet kapott a 40 tonna adományból  - Több ezer gazdátlan kutya ellátását segíti egy állateledelt gyártó vállalat.

Két hét alatt 2 teljes kamionnyi prémium minőségű kutyakonzervet osztott szét a nehéz sorsú kutyáknak a füzesabonyi székhelyű Piko-Pet Food Kft. A több millió forint adomány hatalmas örömöt okozott az állatvédők számára, hiszen az Észak-magyarországi és Észak-alföldi régióban dolgozó szervezeteknél ritka a vállalatoktól érkező segítség. Az adománynak köszönhetően több mint 2.700 kutya élelmezése oldódott meg átmenetileg.
A magyarországi állatvédő szervezetek kiemelten hátrányos helyzetben vannak. Kevés menhely kap támogatást, ami fedezhetné az árva állatokról való gondoskodás költségeit. A felelőtlen állattartási szokások következtében a menhelyek sokszoros teltházzal küszködnek. A lakosság többszörös kutyaállományt „termel”, mint amennyi kutyára gazdás élet várhat.
Az Észak-magyarországi és az Észak-keleti régió az országos átlagnál is rosszabb helyzetben van. Mindennapos a felelőtlen gazdák által leadott, vagy utcán sérülten, betegen talált állatok érkezése. Sokkal több esetről van tudomásuk, mint amennyi hellyel rendelkeznek.

A Piko-Pet Food Kft. a régióban tevékenykedik, ismeri a problémát. Munkatársaik mind kutyabarátok, így az adományozás gondolata gyorsan megfogalmazódott a fiatal cég vezetőségében.
Ifj. Tóth Sándor, a cég ügyvezető igazgatója elmondta: nagy öröm számukra, hogy két hét alatt összesen 20 állatvédő szervezetnek, illetve a gondozásukban lévő 2.700 állatnak segíteni tudtak. A jelentős adomány, ha nem is tartósan, de hosszabb időre segít az kutyák élelmezésének megoldásában.
Az elosztás koordinálását és a környékbeli állatvédőkkel való kapcsolattartást a Hangya Közösség Alapítvány mellett a Borsodi Állatvédőrség is segítette.
A vállalati szférában rendkívülinek számít, hogy egy nemrég indult vállalkozás ilyen mértékű adományozást vállaljon fel. – fogalmazta meg Wieden Kriszta a Hangya Közösség vezetője. Azzal, hogy a segítség az állatvédelem területén, ráadásul ebben a kevésbé támogatott régióban valósul meg, csak még jelentősebbé válik. A mennyiséget tudva pedig igazi karácsonyi csodának tekinthető: „Mega-adománynak”. A munkánk egyik célja, hogy minden menhely a közvetlen környezetében találja meg a saját támogatóit a helyi cégek és magánszemélyek bevonásával.

 

Az adományozottak listája:

Ózdi Hérosz

Miskolci Állategészségügyi Telep kutyáinak Támogató Köre

Miskolc - Tappancstanya Állatvédő Egyesület

Miskolc - Minimentő Állatvédők

Miskolc - Tündérmajor Állatvédő Egyesület

Borsodi Állatvédőrség

Füzesabonyi Állatvédő Alapítvány

Edelényi Állategészségügyi Telepünk

Kisvárda - Ugat-Lak Kutyamenhely

Sátoraljaújhely - Zemplén Gazdátlan Állataiért Alapítvány

Püspökladány - Az Elhagyott Állatokért Első Sárréti Regionális Állatvédő Egyesület

Karcag - Kunkarcagi Állatvédő és Állatbarát Egyesület

Nyírmada - Kóborlók Állatvédelmi Egyesülete

Csévharaszt - Luca Menedéke

Őrbottyán - Léleklánc Állatvédő Alapítvány

Kiskunhalas - Mancs a Kézben Kutyamentő Alapítvány

Ózdi gyepmesteri telep és polgárőrség

Sárospatak - Manduláshegyi Állatotthon

Gyöngyös - Új Nap Egyesület

Befogad-lak Törökszentmiklósi Alapítvány

Bögös Gábor
Piko-Pet Food Kft.
www.pikopet.hu

Wieden Kriszta
Hangya Közösség
info@hangyakozosseg.hu
www.facebook.com/HangyaKozosseg

Oszd meg barátaiddal: 

Lájkold: 

Címkék: